Proiectul „MISTERUL ȘTIINȚEI ȘI FASCINAȚIA CUNOAȘTERII”

În perioada ianuarie 2022 – iulie 2022 s-a desfășurat proiectul „.Misterul Științei și Fascinația Cunoașterii”, organizat de Colegiul Tehnic Energetic Sibiu. Proiectul este înscris în Calendarul competițiilor școlare și al activităților educative din județul Sibiu, Anexa D (Proiecte educative de nivel național și regional organizate de unitățile de învățământ din județul Sibiu), poziția 46, aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Proiectul s-a desfășurat în acord cu obiectivele parteneriatului dintre Ministerul Educației nr.14775/30.09.2021, respectiv Agenția Spațială Română (ROSA) nr. 619/30.09.2021.

Proiectul a fost structurat pe 2 ateliere ce au putut fi integrate folosind și Resurse Educaționale Esero în activități extracurriculare complementare, în dezvoltarea de competenţe şi conţinuturi din programa școlară pentru învățământ gimnazial și liceal, domeniul Matematică și științe, după cum urmează: Sateliţi – Noţiuni Generale și Sateliţii artificiali și rolul lor în tehnologia de astăzi.

În cadrul proiectului s-a desfășurat concursul intitulat ,,VISÂND LA STELE ȘI CU CAPUL PRINTRE NORI” adresat atât elevilor de liceu cât și celor de la gimnaziu, concurs desfăşurat pe trei secţiuni:

Secţiunea I: concurs de creație literară

Secţiunea II: concurs de pictură, grafică , desene, colaj sau grafică digital

Secţiunea III: concurs de clipuri/ spoturi video

Perioada concursului a fost mai-iunie 2022.

Au fost acordate 18 premii și 4 mențiuni.

Au participat peste 90 de elevi și 25 de cadre didactice din județele Sibiu, Dolj, Maramureș, Brașov, Bihor, și Iași. Elevii participanți au fost de la școli atât din mediul urban, cat si din mediul rural.