Elevii Colegiului Tehnic Energetic Sibiu au participat la proiectul educaţional Bridge Summer School-ULBS

În perioada 30 august – 12 septembrie 2021 Colegiul Tehnic Energetic Sibiu a participat cu o grupă de 20 de elevi la proiectul educaţional Bridge Summer School-ULBS, a 2-a ediție a proiectului cu finanțare obţinută în cadrul Proiectului privind învățământul secundar/ Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației. 

Prin programul Bridge Summer School-ULBS, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și-a propus să vină în sprijinul elevilor de liceu în vederea alegerii viitoarei cariere în concordanţă cu idealurile, competenţele, abilităţile şi aptitudinile acestora.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat familiarizarea cu contextul academic a elevilor de liceu și dezvoltarea timpurie a competențelor și abilităților necesare pentru o bună integrare în mediul academic și reducerea riscului de abandon școlar. Activitățile și atelierele, special gândite pentru elevi, și-au propus să îi ajute pe aceștia să cunoască diversele profesii, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare și să descopere felul în care își pot alege și construi cariera potrivită.

Programul celor 14 zile de cursuri de vară online a cuprins:

  • activități de consiliere profesională şi orientare în carieră (care au ajutat elevii să descopere interesele şi aptitudinile, să aleagă o facultate/domeniu de studiu în acord cu acestea),
  • ateliere de lucru în domenii specifice și întâlniri/ dezbateri cu studenții universității pe diferite teme.

Elevii participanți:

CLASA a X- a B,profesor diriginte Stanislav Ana

Hașegan Tudor Mihai, Macovei Miriam, Mesaroș Ștefan Adrian

CLASA a X- a D, profesor diriginte Glatz Nicoleta

Turcu Daniel Dumitru, Vârlan Ștefan

CLASA  a XII- a A,profesor diriginte Damian Mircea

Boabeș Adrian, Burnete Darius, Cherecheș Fernanda, Cîrstea Ciprian, Cosma Cătălin, Crețu Raul, Hedu Alexandru, Iliuț Raul, Oprean Alexandru, Ozun Dan, Petru Iulian, Rusu Andreas, Sotelecan-Glava Teodora, Stocheci Anamaria, Trifu Darius

Profesor coordonator: Stanislav Ana

Coordonator pentru proiecte și programe educative: Teleanu Amelia Diana

Director: Volosciuc Sorin Dan