Astronomy Day in schools

Școala noastră a participat cu elevi, sub coordonarea doamnelor profesoare Cautnic Daniela și Soare Constanța, în data de 30 septembrie, la Ziua Astronomiei în Școli – 2022. Aceasta a fost o activitate internațională,  organizată în fiecare an de Wakayama University of Japan și Universidade Federal de Sao Carlos, Brazil, având în anul acesta tema Echinocțiul de toamnă.

La această activitate au participat cadre didactice, elevi și astronomi din 6 țări : Japonia, Thailanda, Iran, Bulgaria, România și Egipt. Acțiunea din România a fost organizată de coordonatorul național pentru activitate în astronomie și este  cuprinsă în cadrul proiectul Săptamâna Mondială a Spațiului Cosmic 2022 realizat de Colegiul Tehnologic Grigore Cerchez Bucuresti, cu care colegiul nostru are un parteneriat.

Acțiunile care s-au desfǎșurat pentru și cu elevi, profesori, astronomi amatori şi profesioniști, au reprezentat o oportunitate de a dezvolta  o comunitate care să promoveze valorile autentice ale învățământului românesc, de a crește interesul pentru ştiințele spațiale, astrofizică și astronomie și a u reprezentat o oportunitate pentru cei care doresc să deschidă noi drumuri în cariera STEAM (Științe, Tehnologii, Inginerie, Artă și Matematică) pentru tânăra generație.